Ясни са шампионките на двойки и полуфиналистките на сингъл в Изида къп

Българската двойка Изабелла Шиникова и Далия Зафирова отстъпи драматично на Ксения Кнол (Швейцария) и Теодора Мирчич (Сърбия) с 5:7, 6:7(5) на финала на международния турнир за жени "Изида къп" в Добрич, който е с награден фонд 25 000 долара.

Ясни са шампионките на двойки и полуфиналистките на сингъл в Изида къп

В първата част двата дуета направиха 11 пробива в 11-те начални геймове. В 12-ия при сервис на Кнол и Мирчич те поведоха с 40:15 и реализираха още първия сетбол. Във втората част Шиникова и Зафирова допуснаха брейк в първий гейм, но го върнаха при 2:2. Веднага след това обаче българките бяха пробити отново. Стигна се до 5:2 за швейцарката и сръбкинята сервираха за титлата, но бяха пробити. Нашият дует спаси няколко мачбола и стигна до 5:5. После сетът трябваше да се реши в тайбрек. След 5:5 точки Кнол и Мирчич взеха следващите две точки, а с това и двубоя.



В сингъла по-рано Диа Евтимова, Борислава Ботушарова и Виктория Томова отпаднаха на четвъртфиналите на международния тенис турнир за жени "Изида къп" в Добрич. Националката Евтимова започна отлично срещу третата в схемата Кристина Дину от Румъния и поведе с 4:0 гейма, след което спечели сета. В следващите два обаче доминираше Дину, която спечели в крайна сметка с 2:6, 6:2, 6:2. Диа си тръгва от Добрич с 14 точки за световната ранглиста, където е №343 сега. Участващата с "уайлд кард" Борислава Ботушарова отстъпи на четвъртата поставена Джулия Коен от Съединените щати с 4:6, 3:6. Виктория Томова игра срещу канадката Хайди ел Табак и отстъпи в равностоен двубой със 7:5, 4:6, 4:6. Българката спечели 112 точки в мача срещу 113 за съперничката.

Първият полуфинал в събота от 11 часа противопоставя румънката Кристина Дину срещу канадката Хайди Ел Табак, а веднага след това на централния корт започва и срещата между 120-тата в света Патрисия Майер-Ахлайтнер от Австрия - №1 в схемата на турнира, и поставената под №4 Джулия Коен. Сблъсъкът за титлата в силния турнир е в неделя от 11 часа.