Крадец на ракия остава в ареста

Крадец на ракия остава в ареста
Добричкият окръжен съд потвърди наложената на 23-годишния Георги Б. Ив. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за кражба на 35 литра ракия от избено помещение на 66-годишен добричлия, извършена между 11 ч. на 09.02.2011 г. и 15 ч. на 10.02.2011 г. На 14.02.2011 г. Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража, която Георги Ив. обжалва пред въззивния съд.

Днес Добричкият окръжен съд прие медицинска епикриза от 2007 г., според която Георги има умствена изостаналост.

Адвокатът му поиска по-лека мярка за неотклонение и пледира, че не може да се направи обосновано предположение за авторството на неговия подзащитен на деянието, за което е привлечен да отговаря. Защитникът посочи, че Георги има постоянен адрес и не съществува опасност да се укрие.

Представителят на държавното обвинение посочи, че 23-годишният е привлечен да отговаря за кражба, извършена при условията на повторност. Той е осъждан три пъти за престъпления против собствеността. За Георги са събрани лоши характеристични данни. С представената експертиза не може да се проследи здравословното му състояние, защото е от 2007 г.

В последната си дума задържаният помоли за по-лека мярка за неотклонение и заяви, че има 2 деца и няма да има кой да ги гледа.

Въззивният съд след като прецени становищата на страните и събраните доказателства, прие, че съществува реална опасност Георги да се укрие или да извърши друго деяние и потвърди акта на първоинстанционния съд.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+