Добрички полицай се провалил на детектора на лъжата за СРС-скандала

Eдин служител от ДАНС е съпричастен към изтичането на СРС-тата. На половин година МВР ще прави полиграфично изследване на служителите от СДОТО с достъп до СРС-та. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

Добрички полицай се провалил на детектора на лъжата за СРС-скандала

По думите му, където работят тези служители, ще се сложат карти и камери, които да спомогнат за превенция на изтичането на информация от СРС-та. От досега направените полиграфични изследвания, се наблюдава съпричастност на един служител от ДАНС към изтичането на СРС-тата.

 

На полиграфа се е провалил и служител на МВР в Добрич поради немърливост.

 

Цветанов обясни, че 62% от СРС-тата, направени през 2010 г., са се превърнали във веществени доказателствени средства. По думите му, в момента МВР не е в състояние да осигури пълните данни от СРС-тата към прокуратурата, защото няма достатъчно кадрови ресурс, за да се изпише съответното съдържание в пълен обем. Според него, за да се предостави пълният обем на наблюдаващия прокурор, информацията трябва да се дава на магнитен носител, като това ще спомогне и за саморегулиране на всеки наблюдаващ прокурор.