Започнаха мачовете от основната схема на Изида къп

Борислава Ботушарова стартира с победа в основната схема на международния турнир по тенис за жени „Изида къп" в Добрич с награден фонд $25,000, съобщават от пресцентъра на домакините. 18-годишната състезателка от Пазарджик елиминира холандката Инди де Фрооме с 6-3 6-4.

Започнаха мачовете от основната схема на Изида къп

В спор за място на четвъртфиналите Ботушарова ще излезе на корта срещу победителката от двубоя в сряда между швейцарката Ксения Ноул и поставената под №6  Ясмина Тинич от Босна и Херцеговина. С днешната победа родната ни тенисистка вече си осигури 8 точки за световната ранглиста, а това ще я изкачи с близо 80 позиции или до около 530-то място.



В сряда започва участието и на другите 5 българки - Изабелла Шиникова, Виктория Томова, Вивиан Златанова, Диа Евтимова и Ани Вангелова, като последните две ще се изправят една срещу друга.

Без изненади започнаха срещите при двойките. С убедителни победи се поздравиха Диа Евтимова/Виктория Томова и Изабелла Шиникова/Далия Зафирова. Представителките на домакините от Добрич Калина Божилова и Христина Дянкова отстъпиха с 2-0 сета от третите в схемата Ан Шефър (Гер)/Джоя Барбиери (Ит).