Оттеглиха докладната за изграждане на трасе за мотокрос в Добрич

Постоянните комисии към общинския съвет, които са разгледали предложението, са изразили несъгласие.

Оттеглиха докладната за изграждане на трасе за мотокрос в Добрич

Зам. кметът на Добрич Иван Колев оттегли докладната, с която се предлагаше местният парламент да даде съгласието си да се учреди право на безвъзмездно ползване върху общински имот с площ от 81821 кв.м. за срок от 10 години на Сдружение с нестопанска цел Спортен клуб "Фактори рейсинг". Имотът е частна общинска собственост и представлява необработваема земеделска земя. Намира се след рилските блокове, в посока "Феникс ресурс". Припомняме, че Спортен клуб "Фактори рейсинг" - Добрич поиска безвъзмездно от общината терена, за да изгради трасе за мотокрос.



С оттеглянето на докладната от вносителя, предложението отпадна от дневния ред на днешната общинска сесия. Зам. кметът Иван Колев посочи като основна причина за решението си позициите на всички постоянни комисии към общинския съвет, които са били против теренът да се предостави безвъзмездно. Сред мотивите за оттеглянето на точката са още недостатъчната информация кой представлява клуба и твърде дългият период на предоставяне на имота - 10 години.

Така изграждането на трасе за мотокрос в Добрич на практика са отлага до нова оферта от страна на спортния клуб, която вече да е финансово обвързана.