БМЧК - Добрич с кампания в подкрепа на приемната грижа

Кампанията на младите червенокръстци бе открита днес на площад "Свобода". Целта им е да информират гражданите какво представлява приемната грижа и най-вече какво я различава от осиновяването. Кампанията ще продължи един месец. Началото бе поставено с раздаване на информационни материали в центъра на Добрич. Предвидени са още множество инициативи като срещи с приемни деца и приемни родители, специални шатри, където младежите от БЧК - Добрич ще разговарят със заинтересованите от темата граждани, обучения в Генерал Тошево и други.

БМЧК - Добрич с кампания в подкрепа на приемната грижа

Днес започна третата Национална доброволческа информационна кампания в подкрепа на приемната грижа под надслов "Всички имаме грижата". Кампанията, организирана от Българкия младежки Червен кръст (БМЧК), обхваща 83 общини от 24 области в страната. Част е от проект „Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, реализиран с финасовата помощ на фондация "Велукс" и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, зона Европа. Инициативата израства от дългогодишния опит на общинските клубове на БМЧК в подкрепа на децата в нужда, и от убеждението, че единствено разгръщането на мрежи от подходящи социални услуги в общността може да им предложи среда и грижа, близки до семейната.


БМЧК - Добрич

И през 2013 година БМЧК инициира кампания с партньорството и със съвместните усилия на 88 организации и институции, ангажирани с каузата на приемната грижа по места, за да постигне максимална обществена съпричасност и отговорност. Както и досега, БМЧК ще работи в близко партньорство и с подкрепата на утвърдени имена като Института за социални дейности и практики, Международната социална служба – България, Сдружение „Самаряни” и Фондация „За нашите деца”. От началото на програмата през април 2011 година до момента над 1100 доброволци са преминали обучения по приемна грижа, в които с готовност се включиха консултанти и щатни специалисти на БЧК и професионалисти по въпросите на приемната грижа от партньорските организации. Над 1300 младежи доброволци имат готовност за участие в кампанията тази година.

БМЧК - Добрич

БМЧК - Добрич

БМЧК - Добрич