Посланикът на Украйна пристига на опознавателна визита в Добрич

Негово Превъзходителство посланикът на Република Украйна Микола Балтажи ще пристигне в Добрич на 13 септември на опознавателна визита. Дипломатът и неговата съпруга ще бъдат почетни гости на общоградското поклонение по повод 150 – годишнината от рождението на генерал – лейтенант Иван Колев.

Посланикът на Украйна пристига на опознавателна визита в Добрич

След това високопоставените гости ще се срещнат с кмета на Добрич Детелина Николова. Ще бъдат обсъдени възможни сфери на сътрудничество между украинското посолство и Община Добрич. Н. Пр. Микола Балтажи е роден на 27 април 1956 г. в Петровск, Одеска област.



Завършва международни отношения в Киевския държавен университет „Тарас Шевченко”. Защитава аспирантура в Института по социални и икономически проблеми на чуждите страни към Академията на науките на Украйна и развива сериозна научна кариера.

През 1993 г. е назначен за първи секретар в посолството на Украйна в Литва. Заемал е различни дипломатически постове в Германия и Словения. От април 2011 г. е назначен за извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Република България. Говори български, немски, английски и руски. Женен, има една дъщеря.