Повече от 3,5 млн. лева са инвестирани в Община Балчик през последните седем години

Средствата за рехабилитация на улици и укрепване на свлачище са осигурени от Стурктурните и Кохезионния фонд на ЕС

 Повече от 3,5 млн. лева са инвестирани в Община Балчик през последните седем години

Областният информационен център в Добрич (ОИЦ-Добрич) организира открита приемна в центъра на Балчик, като част от националната кампания „Първите седем години на България в ЕС“, в рамките на която гражданите получиха полезна и актуална информация за успешно реализирани проекти на територията на общината, финансирани със средства от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС.

По данни, представени от експертите на ОИЦ-Добрич, близо 3 млн. лева са инвестирани в Община Балчик за рехабилитация и благоустрояване на улици, като са изградени места за отдих и са рехабилитирани два паркинга, в близост до ремонтираните улици. Рехабилитираните по проекта градски улици са “Д-р Златко Петков”, “Иван Вазов”, “Г. Бенковски”, “Христо Ботев” и “Дунав”. Резултатът от успешно реализирания проект е подобрена паркова среда в града и подобрена мобилност и достъпност в рамките на градския център. Допълнителни близо 580 000 лв са инвестирани в Община Балчик за укрепване на свлачище „Сборно място“ и изграждане на отводнителна система.

По време на откритата приемна ОИЦ-Добрич направи допитване сред гражданите на тема „Достигнаха ли до Вас европейските средства“. То ще се проведе в рамките на няколко мероприятия и ще бъде изготвена обобщена справка с данни за информираността на гражданите.