Ростовският театър представя днес в Балчик "Вишнева градина"

Ростовският Академичен драматичен театър представя днес (5 септември) в Белия град "Вишнева градина".

Ростовският театър представя днес в Балчик "Вишнева градина"

Легендата на руския театър  Михаил Бушнов излиза тази вечер  в ролята на Фирс на сцената на читалище „Паисий Хилендарски” в Балчик. Народен артист на СССР, лауреат на Държавна награда на РСФСР, носител на наградата „Златна маска”, почетен гражданин на град Ростов на Дон, през 2011 г.  професор Бушнов получава отличието „Най–добър актьор в Русия” за превъплъщението си в ролята на Фирс във „Вишнева градина”. Той преподава на студенти в театралните институти на Русия повече от 50 години.



Жителите и гостите на Балчик имат уникалната възможност днес от 18 часа да видят невероятния спектакъл на Ростовския Академичен драматичен театър „Максим Горки”. С постановката  на пиесата на Чехов се е ангажирал режисьорът Николай Сорокин. Академичният драматичен театър от Ростов на Дон гостува в Балчик в отговор на специалната покана, отправена от организаторите на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”, който събира в Балчик и Албена театрали, музиканти, художници, фотографи, кинодейци до 13 септември. Театралният екип от Русия се придружава от журналисти и оператори от телевизионния канал  Дон ТР.

Безспорният акцент в програмата на шестото издание на фестивала ”Виа Понтика” – „Вишнева градина”, ще бъде предшестван от фотографската изложба „Надежда за сирийските деца”. Тя  ще бъде открита в 17 часа във фоайето на читалището в центъра на Белия град и може да бъде разгледана до 13 септември. Реализира се от сдружение с нестопанска цел „Комън степ” – Алианса за регионални и граждански инициативи със съдействието на Нидал Хлайф.