Добруджанци са амбицирани да покажат добра игра в Чехия

Добруджанци са амбицирани да покажат добра игра в Чехия
В събота и неделя, 7 и 8 септември, мъжкият отбор на ХК Добруджа гостува на Ронал (Жичин).

Срещите са от първия кръг в турнира за Купата на Европейската хандбална федерация. Поради финансови проблеми добричлии не можаха да организират домакинство и двата мача ще се играят в Чехия.


Отборът ще отпътува утре. В групата ще бъдат включени 14 хандбалисти. Със сигурност мачовете в Чехия пропуска вратарят Иван Иванов - Змея. Той и Светослав Божков са в щаба на националния отбор за юноши старша възраст, на който по същото време предстои участие на Балканиадата. При отсъствието на Иван Иванов, Добруджа ще разчита на вратарите Пламен Иванов и Явор Иванов срещу чехите.


С контузии преди евромачовете са Красимир Коев и Явор Николов, но по всяка вероятност те ще пътуват за Чехия и ще влязат в игра.


Само за мачовете с Ронал (Жичин) отборът от Добрич ще може да разчита и на опитния Христо Йорданов. До миналия сезон той бе освен хандбалист на Добруджа и треньор в школата. Стана ясно вече и кой ще го замени в работата с подрастващите. Новият треньор на юношите на ХК Добруджа е Николай Минчев. Другият наставник в школата е Светослав Божков.


През летния подготвителен период мъжкият отбор на ХК Добруджа изигра две контроли, в които победи юнешеските национали набор 1996 година - с 36:32 и 33:30.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+