Определиха ресорите на заместник областните управители

Областният управител на Добрич Недко Марчев определи ресорите на двамата си заместници.

Определиха ресорите на заместник областните управители

Даниел Йорданов ще отговаря за секторите земеделие, туризъм, образование и спорт. Ресорите на Исмет Абил са социални дейности, здравеопазване и екология.



На драго сърце съм приел ресорите, сподели зам. областният управител на Добрич Даниел Йорданов. В сферата на земеделието той заяви, че ще работи за добрата координация между Областна дирекция Земеделие и службите по общини. Йорданов съобщи, че е провел вече две срещи с началника на РИО - Добрич Петър Петров и е запознат с проблемите на образованието. Зам. областният управител ще работи и за популяризирането на спорта в Добрич.

Приоритет на Исмет Абил в следващите две седмици ще бъде да обиколи общините в областта, за да провери как се реализира областната стратегия за социални услуги. Той заяви, че съвместно с Бюрото по труда и бизнеса ще работи за намаляването на безработицата. Исмет Абил ще предложи МБАЛ - Добрич да има изнесени отделения по общини, в градове като Генерал Тошево и Тервел на пример, които останаха без болници. В сферата на екологията основен приоритет на Исмет Абил ще бъде реализирането на водните проекти на общините.