Разпуснаха Черноморец (Балчик), общинският съвет спря финансирането

След като през 2010 г. Община Балчик осигури 1 милион лева за издръжката ФК Черноморец, през тази отборът няма да получи нито стотинка от бюджета на общината. Тимът досега бе изцяло на издръжка на общината и това днешно решение на местния парламент в белия град вещае край на участието на Черноморец в Източната Б група през пролетта.

Разпуснаха Черноморец (Балчик), общинският съвет спря финансирането

На сесия на Общински съвет Балчик днес изненадващо бе решено заложените в проекто бюджета за 2011 г. средстава за футбола да се пренасочат изцяло към други дейности. 

 

Футболистите и треньора Георги Мирчев вече са уведомени, че клубът няма средства да продължи участието си в първенството на Източната Б група. Без пари остава и детско-юношеската школа на Черноморец (Балчик), която при това положение също е пред закриване.

 

Последната надежда пред Черноморец е намирането на спонсори, но до старта на пролетния полусезон остава само седмица. Балчиклии заемат престижното пето място след есенния полусезон в Източната Б група. За трети пореден сезон Черноморец (Бч) е част от професионалния футбол на България. В началото на шампионата тимът дори бе спряган за основен фаворит за класиране в А група. 

 

Въпреки че Балчик остава без футбол, градът ще разполага с модерен стадион, тъй като съветниците приеха над 1 300 000 лева да се инвестират в ремонта на  градския стадион, независимо, че не е ясно кой ще играе на него.

 

Освен футбола, пострада и културният календар на Балчик. Общинските съветници спряха финансите за редица значими традиционни събития като кинофестивала и Balchik Classic days.