Спряха тока в административната сграда на ВиК Добрич

Осигурено е електричество на диспечерския център и касите.

Спряха тока в административната сграда на ВиК Добрич

Електрозахранването на обекти на ВиК Добрич продължава да се прекъсва по предварително обявения график, съгласуван с водното дружество, съобщават от Енерго-про.



На този етап електроразпределителното дружество прекъсва само обекти, които не са пряко свързани с водоснабдяването на жителите на областта.

Днес бе изключено електричеството на административната сграда в град Добрич. Електрозахранване имат  само диспечерския център, сървъра и касите в клиентския център, поради поетия личен ангажимент на управителя на Енерго-Про Варна Стефан Абаджиев, прекъсването на електрозахранването да не влияе върху възможността на ВиК дружеството да управлява водните потоци и да събира непогасените си вземания от клиентите си.

До изключването се стигна в резултат на натрупаните задължения на ВиК Добрич за електроенергия.

„Поради финансовите параметри, които Държавната комисия за енергийно и водно регулиране определи в новото ценово решение, се налага да използваме всички законни средства да ограничим натрупването на задължения към електроснабдителната компания, за да не рискуваме доставките на електроенергия в Североизточна България. Правим всичко възможно мерките, които предприемаме, да не създават неудобства на хората в областта”, заяви Стефан Абаджиев.