ВиК Добрич погаси част от задълженията си за ток, но не достатъчно

В последните няколко дни ВиК Добрич изплати една голяма част от дължимата сума за електроенергия, но все още не е постигнато пълно погасяване на дълга в съответствие с подписания Споразумителен протокол, съобщават от Енерго-про.

ВиК Добрич погаси част от задълженията си за ток, но не достатъчно

Ръководството на водното дружество предприе спешни мерки за решаване на проблема и погасяване на натрупаните задълженията. Оценяваме усилията им за своевременно справяне със ситуацията и предотвратяване на неприятните последици за жителите на Добрич и района, коментират от Енерго-про.



"В същото време въпреки проявеното разбиране от наша страна и загриженост за обществения интерес, не можем да си позволим да подлагаме на риск финансовата стабилност на нашата компания и сигурността на електрозахранването на нашите клиенти в цяла Североизточна България. За съжаление внесената от ВиК Добрич сума покрива частично задълженията за консумирана електроенергия на водоснабдителното дружество. Ето защо, въпреки усилията на ръководството за погасяване на дълга, ситуацията остава критична и не е отменен графикът за предвиденото през следващата седмица прекъсване на електрозахранването на обекти на дружеството.", гласи съобщението на Енерго-про.

В понеделник, 26 август, започва поетапно изключване на захранването на обекти на ВиК Добрич, които не са свързани пряко с водоподаването в района. Всички обекти са предварително съгласувани с водното дружество. Областният управител и кметът на Община Добрич са информирани за предстоящото прекъсване.    

За 26 август е насрочена и съвместната среща на управителя на Енерго-про Варна Стефан Абаджиев с управителя на ВиК Добрич Юлиян Иванов и Oбластния управител Недко Марчев, на която да се обсъдят мерките за постигане на трайно решение на проблема в най-кратък срок.