Добричката банда Silence сбъдна своя мечта - записа в супер студио в Ливърпул

ДОБРИЧЛИЯ ПРОПЪТУВА ЦЯЛА АНГЛИЯ - ОТ ЛОНДОН ДО ЛИВЪРПУЛ, ЗА ДА МОЖЕ ОТНОВО ДА ЧУЕ ГРУПАТА НА ЖИВО

Музикантите от добричката рок банда Silence се завърнаха от Англия, където имаха възможността да запишат 4 песни в едно от най-реномираните студиа - Miloco Motor Museum. В него свои албуми записват величия като U2, Coldplay, Oasis, Chemical brothers и много други. Освен това музикантите от Silence имаха уникалната възможност да станат част от клубния живот на Ливърпул и забиха в местния клуб "Занзибар".

Добричката банда Silence сбъдна своя мечта - записа в супер студио в Ливърпул

Благодарение на своя мениджър Ален Ламонтан, Silence записа макссингъл в студио Miloco Motor Museum. Скоро песните ще звучат по българските радиа, а Ален Ламонтан вече предлага записите и на мениджъри и промоутъри в Англия и САЩ. Французинът е живял 20 години в Англия, където е работил в музикалния бизнес. Днес Ален е избрал спокойствието на тошевското село Узово и от 3 години живее там.

Докоснахме се до истинския професионализъм, коментира условията в Miloco Motor Museum Ники Нейчев, който свири на клавишни инструменти в Silence. Той отново припомни, че българска група досега не е работила в толкова висок клас студио. Добричките рокаджии ще се завърнат там през лятото и тогава ще запишат цял албум.

Silence са изнесли и концерт в музикалната столица на Албиона Ливърпул. В клуб Занзибар, добричлии са били гвоздеят на вечерта и са били подгрявани от 4 групи. Преди Silence на сцената са били 3 английски и една полска банда. Клубът не е от най-големите - за около 150-200 човека, но има уникална клубна атмосфера и за това в него свирят не само прохождащи групи, но и утвърдени в световен мащаб имена. Публиката много е харесала добричлии и дори са върнали Silence на бис.

Любопитен факт е, че сред зрителите е имало и добричлия, живеещ от години в Лондон. Разбирайки за концерта в Ливъпрул, той си взима 2 дни отпуска и с колата си преминава през цяла Англия само и само да бъде в клуба и да чуе групата отново. Той споделил, че Silence са специални за него, тъй като на тяхна песен е свалил първото си гадже.

По време на престоя си в Ливърпул, сайлънсите са посетили и музея на Бийтълс, който преди е бил клубът, от където тръгва великата четворка.

Следващият концерт на Silence в Добрич ще бъде непосредствено преди заминаването за Англия за записи на албума. Тогава рокаджиите ще забият в летния театър в нашия град.

След досега с такова студио и клубната сцена на Англия ни остава една мечта по-малко за сбъдване, заяви Ники Нейчев, цитирайки текстописеца на групата Маламир Спасов.


 

Silence в студиото в ЛивърпулSilence в студиото в Ливърпул 

 Припомняме кои са Silence: явление в музикалния живот на Добрич и емблематични за рока въобще в страната в зората на демокрацията. Историята на групата звучи почти като флмов сценарий. Група ученици от ЕГ "Гео Милев"  създават Silence през 1993 година, а признанието и славата идват почти ведnага. Училищната банда е обявена за рок откритието на 1994 годината, само няколко месеца след създаването й. Следва издаване на албума Dusty Dreams, много продадени касети в цялата страна и национално турне през 1995 година, преминало с огромен успех през 16 големи градa на България. Към групата от Добрич интерес проявяват местни и много национални медии. Със завършването на Езикова гимназия "Гео Милев" - Добрич  през същата година идва и разпадането на бандата. Както www.dobrichonline.com първи съобщи, Silence отново се събра след 15-годишна пауза.  От няколко месеца групата репетира в Добрич и вече има 14 нови парчета, част, от които представи на концерт в Добрич през януари.

 

Silence в първия период на групатаSilence в първия период на групата