От кортежа на Борисов пак блъснаха кола на пътя

Автомобил от кортежа на премиера Бойко Борисов предизвика лека катастрофа в близост до "Бучин проход", докато делегацията, начело с министър-председателя, пътувала от Годеч към София.

От кортежа на Борисов пак блъснаха кола на пътя

Правителственото "BMW X5" ударило друг автомобил "Фолксваген Пасат", в който пътували трима мъже. При инцидента няма жертви и ранени хора, но са нанесени щети на двете превозни средства, съобщава БиТиВи.

Леки поражения има и по още една кола от ескорта, която фолксвагенът закачил, тъй като се завъртял на пътя вследствие на удара.

 

По думите на шофьора на блъснатата кола - Даниел Владиславов, водещият автомобил от кортежа се движел с висока скорост в неговото платно.

 

След инцидента ескортът на премиера спрял, за да огледа щетите на място.

 

Кортежът на премиера Борисов причини пътнотранспортно произшествие на път за Плевен в края на месец януари. При инцидента нямаше пострадали и сериозни щети. Тогава като причина за катастрофата беше посочена неправилно изпреварване от страна на автомобилите на НСО.

 

Припомняме, през септември кортежът на президента Георги Първанов бяха замесени в катастрофа, станала в района на ловешкото село Малиново. От Президентството коментираха, че катастрофа в близост до автомобилите на НСО действително е имало, но те не са участвали в нея.

 

Снимка: © БГНЕС