ХК Добруджа на турнир в чужбина, играем с НСА за купата

В силен международен турнир по хандбал за мъже ще участва през март ХК Добруджа. Добричлии са приели поканата на молдовския Олимпиус 85 и ще спорят за Купата на кмета на Кишинев.

ХК Добруджа на турнир в чужбина, играем с НСА за купата

Освен домакините и Добруджа, в турнира ще участват румънският Васлуй, Аркатрон (Беларус) и старите познайници на добричлии - украинският Портовик (Одеса). Петте тима ще спорят за Купата на кмета на молдовската столица в периода 14-16 март. Мачовете от турнира ще са изключително ценен опит за ХК Добруджа преди решителните битки за титлата в България.


 

Междувременно преди минути бе изтеглен жребият за полуфиналите за Купата на България. Предпоследното препятствие пред Добруджа до трофея е НСА. В другия 1/2-финал ще се срещнат Спартак (Варна) и Шумен. Мачовете от файнъл фор ще се играят във Варна в ДКС. В събота са полуфиналите, а в неделя - финалът. Добричлии излизат срещу НСА от 15 часа, а вторият полуфинал е от 17.30 часа. Жребият може да се приеме като добър за Добруджа, тъй като бяха избегнати шампиона Шумен и домакина на финалите Спартак, който също играе много успешно тази година.