9 велики спортисти на България дариха свои предмети за Алекс, търгът започва в петък

Националният екип на Матей Казийски, плувните шапки и очила на златните рибки на България Таня Богомилова и Невяна Митева, шахът на Веселин Топалов, бухалките на Симона Пейчева, трикото на Станка Златева, фланелките на Григор Димитров и Детелин Далаклиев, стартовият номер на Екатерина Дафовска вече очакват своите притежатели. На 18 февруари стартира седемдневен уникален благотворителен търг, за който деветте спортни звезди на България лично дариха своите предмети.

9 велики спортисти на България дариха свои предмети за Алекс, търгът започва в петък

С този жест големите ни шампиони показаха, че имат и добри сърца. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на родителите на 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел. Инициативата е организирана от собственика на сайта "Център спорт" и репортер във вестник "Нова добруджанска трибуна" Руслан Йорданов.


Аукционът е част от кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!", в която вече се събраха над 15 хиляди лева. Кампанията ще се проведе в интернет адресите centersport.org и ndt1.com.

 

Предметите ще бъдат със символична стартова цена от 1 лев, която ще даде на всеки, който има желание, да се включи в наддаването. Офертите ще се изпращат на електронната поща centersport@abv.bg, като всяко ново предложение за закупуване на спортните реликви ще бъде съобщавано в информационните сайтове по реда на пристигане и в профила на Алекс във Фейсбук, който е "Да протегнем на Алекс ръка!". Търгът ще приключи на 25 февруари.  

 

Родителите на Алекс са разкрили и банкова сметка: IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.