В Германия глобиха мъж от Крушари за неизправности по колата

Окръжен съд – Добрич призна финансова санкция, наложена от кмета на Кьолн, Германия, на 44-годишния Красимир Ст. Митев от село Крушари.

В Германия глобиха мъж от Крушари за неизправности по колата

Той трябва да заплати 413,17 лв., колкото е равностойността на наложената му глоба от 80 EUR и 131,50 EUR разходи за административното производство по курс на БНБ към датата на постановяване на решението. Съдът приспада от тази сума 140,82 лв., равностойни на 72 EUR, които са били частично внесени от 44-годишния в Германия.

Окръжен съд – Добрич разгледа делото в отсъствието на Митев, след като назначи служебен защитник да представлява интересите му. По данни на негови съседи той се намира в Германия и не е намерен на постоянния му адрес.

Съдът установи, че не са налице основания за отказ за изпълнение на финансовата санкция, въпреки становището на служебния защитник, че Митев няма доходи, не притежава имоти и не пребивава в България.

Съдът постанови след влизане в сила на решението му то да бъде изпратено за изпълнение на ТД на НАП в Добрич.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич припомня, че рамковото решение за прилагане на принципа за взаимно признаване на финансовите санкции, с което се иска Митев да плати 211,25 EUR, е получено от германската служба „Правосъдие”. Санкцията е наложена за това, че на 27.07.2011 г. към 10,40 ч. в качеството си на водач и собственик на лек автомобил „Фолксваген” се е движил по улица в Кьолн в посока на напускане на града, въпреки че сигурността на автомобила е била чувствително намалена вследствие на неотговарящо на изискванията състояние, с което е застрашавал сигурността на други участници в движението. С протокол на Съюза за технически контрол /TÜV/ Райнланд от 27.07.2011 г. са били установени 20 броя недостатъци по колата.