6 медала за хвърлячите на "Добруджа 99" на държавното първенство

Възпитаниците на треньора Галин Костадинов окупираха призовата тройка в дисциплината тласкане на гюле.

6 медала за хвърлячите на "Добруджа 99" на държавното първенство

Отлично представяне записаха хвърлячите на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич на държавното първенство за юноши до 16 години. Шампионатът на България се провежда в Правец.



Трима добричлии обраха медалите в тласкането на гюле. Шампион стана Михаил Михалев. Със среброто се окичи Николай Петров, а с бронза - Георги Димов.

"Добруджа 99" спечели титлата и в мятането на диск. Първото място завоюва Николай Петров. Трети в дисциплината се класира Георги Димов.

Никола Михов завърши на второ място в хвърлянето на чук. Отлично се представи и друг добричлия - Никола Панталеймонов, който е пети.

Работата на младия треньор Галин Костадинов, който подготвя хвърлячите в школата на СКЛА "Добруджа 99" от едва две години, започна бързо да дава резултат и вече са факт първите шампионски титли.

На първенството на България Галин Костадинов освен като наставник, участва и като състезател. Той спечели сребърен медал в тласкането на гюле при мъжете, като остана само на 10 см. от победителя.

Добри резултати записаха и бегачите на СКЛА "Добруджа 99" при юношите до 16 години. Петър Минков е седми на 100 и осми на 200 метра. Щафетата на добричкия клуб в бягането на 4х100 метра се класира на шесто място в страната.