Фестивалът "Слънчева България" се открива за четвърти път днес

От днес до 17.06.2013 в Балчик, ще се състои ІV Международен музикално танцов фестивал „Слънчева България”. Организатор на фестивала е Туристическа фирма „Олимпия Груп” от Добрич, с подкрепата на общините в областния град и в Балчик.

Фестивалът "Слънчева България" се открива за четвърти път днес

Творчески колективи от България, Русия, Беларус и Украйна ще покажат разнообразни художествени произведения. 



Фестивалът има за цел да  популяризира България и Балчик като дестинация за културен туризъм. Международно жури с участието на Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”, Харисов Победа – член на Управлението  на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов – главен балетмайстор на Лвовския оперен театър, Наталия Атанасова – управител на „Олимпия Груп”, обективно ще оценява изпълненията и ще даде тласък в кариерата на стотиците участници във фестивала, съобщават организаторите.

Откриването е днес,  от 16:30 часа, с тържествено шествие по ул. „Черно море” в Балчик и концерт от 17:00 ч. на сцената на централен площад „21-ви септември”. Днес е първият конкурсен ден на фестивала.
Утре, от 17:00 часа на същата сцена, започва втората част на конкурсната програма, след която ще се състоят галаконцерт и награждаване – от 20 часа.

В рамките на фестивала, в град Добрич ще се състои концерт на 17.06.2013  от 18:00 часа на площад „Свобода” с участието на ПФТС „Добруджа” – Добрич, ансамбъл „Полисяночка”- Лвов, ансамбъл „Веселые Черевички”- Украйна и победителите на фестивала.