Алексей Петров - напълно свободен

Състав на Софийски градски съд промени мярката за неотклонение на Алексей Петров от "Домашен арест" на "Подписка". По този начин соченият от управляващите за "глава на октопода" бивш съветник на ДАНС практически може да се движи свободно.

Алексей Петров - напълно свободен

Според съда разколебано е обвинението срещу Алексей Петров, че е ръководител на организирана престъпна група.

Никой от свидетелите не дава конкретни показания, че Антон Петров, Марчело Джотолов и бившата барета са действали организирано. Само посочват, че тримата са се познавали.

Недостатъчни са доказателствата срещу Алексей Петров за данъчни престъпления. Непоследователни се оказаха според съда и показанията на свидетеля Георги Цветанов, на база на които на бившия съветник в ДАНС бяха повдигнати обвинения през януари тази година.
Едва сега той споделя, че Алексей Петров го е изнудвал и се е опитал да го убие.

Това предизивка съмнение в съда за казаното от него. Все пак СГС призна, че има доказателства, че Петров е изнудвал свидетеля. Съдът счете, че няма опасност Алексей Петров да се укрие, нито пък да извърши друго престъпление.


Припомняме, на 12 октомври Апелативният съд промени мярката за неотклонение на Алексей Петров от "задържане под стража" в "домашен арест".

Това решение предизвика бурни аплодисменти в съдебна зала, а съдебният състав се мотивира в продължение на 2 часа за решението си. Месеци по-късно председателят на апелативния съд Веселин Пенгезов беше освободен, като той посочи освобождаването на Петров от ареста като една от причините за това.

Алексей Петров беше арестуван през февруари 2010г. в рамките на операция "Октопод", насочена срещу организираната престъпност в столицата.