"За Добрич" изпрати открито писмо до премиера срещу новата такса смет

Писмото е изпратено до министър-председателя на република България, МОСВ, МРРБ, Омбудсмана, Сметната палата и др. институции с надеждата да се преразгледа решението на ОбС за завишението на местния налог със 75%

"За Добрич" изпрати открито писмо до премиера срещу новата такса смет

За исканията на инициаторите относно таксата за битови отпадъци, която беше въведена миналото лято, можете да си припомните тук.



В момента предстои покана за обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг от община-град Добрич, като едното плащане ще бъде точно за съфинансирането на депо село Стожер, а другите са за вече почти приключили проекти, но отново са за съфинансирането им, се казва в отвореното писмо до управляващите.

 

"Пишем Ви с надежда, че в България може да има някаква справедливост, а не само лъжи, измами и хвърляне на прах в очите. В нашия град се води едно монополно управление и никои не се интересува от истинността и  правилното вземане на решения. Факт е че след толкова дългогодишно управление града ни от един процъфтяващ град се превърна в пустеещ и безперспективен. Наслушахме се на оправдания и лъжи, омръзна ни само да ни манипулират.


Затова Ви умоляваме в крайна сметка някой да обърне внимание, защото се оказва, че град Добрич е недосегаема държава в държавата.", се казва още в писмото.