Първите две осиновени котки в кампанията „Вземи ме вкъщи" се настаниха в новите си домове

Топлата неделя на 6-ти февруари беше чудесен ден за ново начало за две млади котки и техните нови семейства. Черната Сета и тигровата Принцеса от кампанията на Радио Magic FM и приятели, са вече официално осиновени.

Първите две осиновени котки в кампанията „Вземи ме вкъщи" се настаниха в новите си домове

Сета е вече част от семейството на Милка Савова от София. Това е третият и по всеобща надежда - постоянен дом за родената през април котка. Месеци след раждането си до края на септември миналата година Сета е имала стопани, но е била изхвърлена заради алергия на член на семейството. И понеже котето е напълно безпомощно на улицата, загрижена съседка я прибира временно в апартамента си.


Там Сета да търпеливо чака няколко месеца бъде забелязана от своя нов стопанин на сайта Dom.MagicFM.bg . И понеже чарът и изяществото й са наистина впечатляващи, през януари идва мейл, в който Милка Савова от София пише:  „Преди месец и половина изгубихме своята прекрасна Нефертити и знаем, че не можем да я заместим в сърцата си. Почувствахме необходимост да продължим да се грижим за някой с любов и тъй като Сета е била приласкана и отхвърлена, избрахме нея." И така в неделния следобед, Милка и Сета се прибират в общия си дом, където нетърпеливо ги очаква 17-годишният син на Милка.

Актуалната медийна звезда на „Вземи ме вкъщи", Принцеса, която заедно с брат си Томи е на билборди и спирки вече месец, намери новия си стопанин в лицето на 31-годишния Светлин Иванов. Принцеса не е имала драматичната съдба на Сета и вероятно затова е впечатляващо смела и общителна. Без да губи време и да пропилява шанса си, малката красавица успя за броени минути да очарова Светлин с доверчивия си нрав. Решението не закъсня и двамата поеха към дома си. Надеждите сега са и братчето на Принцеса Томи да има нейния късмет и скоро да намери добър и сигурен дом.

Повече за кучетата и котките, които все още търсят стопани - на сайта на кампанията „Вземи ме вкъщи" на адрес Dom.MagicFM.bg и в ефира на Радио Magic FM.

 

 


Инициативата „Вземи ме вкъщи" на Magic FM има за цел да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и да им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. Затова организаторите показват животни за осиновяване с техни снимки и подробна информация за характера, навиците и актуалното им здравословно състояние.
Кампанията за осиновяване на домашни любимци „Вземи ме вкъщи" се осъществява с безценната подкрепа на международната благотворителна организация за защита на животните „4 лапи", сайта за осиновяване bezdom.com и ветеринарна клиника Итавет. Медийни партньори на инициативата са безплатното издание Програмата, предаването „На кафе" по Нова телевизия, National Geographic Channel, агенция за външна реклама News Outdoor, печатница J-Point, Метромедия, Az-Jenata.bg и рекламна агенция Сфера дизайн.


Радио Magic FM излъчва в София, Пловдив и Габрово. Радиото е част от скандинавската медийна група SBS Broadcasting, която през 2007 г. е придобита от втората по големина европейска медийна група ProSiebenSat.1 Media. В България ProSiebenSat.1 Media притежава още Радио Веселина, Радио Витоша, Радио и Телевизия The Voice.
Форматът на Magic FM е Soft AC, а слогънът му „Soft music". Радиото излъчва най-доброто от най-големите музикални звезди на 80-те и 90-те.