Предстои най-веселият Първи юни в Добрич

Второто издание на фестивала „Добрич – жива шевица от таланти” е посветен на Деня на детето – 1 юни. Той ще бъде официално открит от кмета Детелина Николова утре, от 10 часа, на сцената в Градски парк „Свети Георги“, със специалното участие на актьора Христо Гърбов. Както и в първото издание на феста, ще бъдат обособени няколко ателиета по интереси.

Предстои най-веселият Първи юни в Добрич

Розариумът в Градски парк „Свети Георги“ ще приюти малките художници и приказчици от 10 до 16 часа. Модератори на арт ателие „Рисунка” са ръководителите на Ателие по изобразително изкуство "Стела и Дара" към ОМЦ Стела Славова и Дарина Стаматова. Ще има рисунки с цветни тебешири и пастели „Усмихнато лято”; рисунка на хартия „Цветята”; пластики от отпадъци и декоративно изкуство, стилизации на природни форми „Градът” и бижута от плъст.



За „Словото” ще се грижат Валентина Добринчева и Дияна Боева. Те ще предлагат утринни занимания за деца и всички, които носят детското у себе си и следобедна лаборатория за четене и писане. Подробности за арт ателие „Слово” вижте тук.


На сцената на Арт ателие „Музика и танци“, която ще бъде в градския парк, модератори са Христо Гърбов, Пламен и Иво Добреви. Много танци, урок по зумба, вокални изпълнения и забавления са подготвили организаторите. Своя музекален талант ще демонстрират и модераторите.


Арт ателие „Театър“ отваря врати в 10.30 часа пред подлеза на паметник „Хан Аспарух” със спектакъл. Освен актьорски импровизации и няколко представления, тук ще има и клоунада, фокуси, забавни игри и др. Тон на доброто настроение ще дават Красимир Демиров и Севдалина Сарандева. Христо Гърбов и братя Добреви ще огреят и тук.


Арт ателие „Приложни изкуства и занаяти“ ще се разположи Пред църквата „Свети Георги“ от 10.30 часа. Модератори са Надежда Пампорова, Мария Калчева и Радослав Родачев. Ще има апликации с прежда и вълна, тъкачница на открито „Пъстра шевица“ и рисуване на графити върху прозрачно фолио.


Пред паметника „Хан Аспарух“ от 12.30 часа започва рисуване със спрей върху скейт бордове, колелета, ламарина и платна.


Занаятите подобаващо ще се приютят в Етнографската къща от 10.30 до 16 часа: грънчарство и хлебарство с модератор Галина Иванова; дърворезба с модератор Койчо Койчев и иконопис с модератор Румяна Стоянова.


Арт ателие „Керамично пано“ с модератори Самуил Стоянов и Велина Христова ще се разположи в 10.30 часа в Градинката до сцената на площад „Свобода“. Там ще се изработва пано със светещи плочки.


Арт ателие „Скулптури от еко материали“ с модератори Венета Велева и Мария Попова отваря врати в същия час, в Центъра за защита на природата и животните. Тук ще се изработват еко скулптури на тема „В света на птиците и пеперудите“.

 

Освен това, от 10.30 часа пред Кауфланд празничен концерт ще изнесе Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов по повод 1 юни – Международен ден на детето, а от 11 часа Изида” ООД подарява на децата на Добрич кукления спектакъл „Тримата братя и златната ябълка” на сцената на театър „Дора Габе”.