Добруджа е на 1/4-финал за купата, Росен Колев ще играе в Германия

Хандбалистите на Добруджа с лекота преминаха първото си препятствие в турнира за Купата на България. В мач от 1/8-финалите добричлии победиха като гост ХК Русе с 37:27. През пролетта Добруджа обаче няма да може да разчита на основния си голмайстор през последните сезони Росен Колев, който ще продължи кариерата си в чужбина.

Добруджа е на 1/4-финал за купата, Росен Колев ще играе в Германия

Вторият в Б група (Зона Черно море) ХК Русе не успя да затрудни лидера в А група Добруджа. Двубоят тръгна добре за гостите от Добрич и те дръпнаха с 9:2, а почивката дойде при 18:14 за жълто-зелените. Второто полувреме започна с 5 безответни гола за Добруджа и това предреши победителя от мача. Най-много попадения във вратата на Русе отбелязаха Венцислав Петров и Христо Йорданов - по 7. Димитър Асенов вкара 6 гола, а Борислав Борисов - 5.


 

В понеделник ХК Добруджа ще научи името на съперника си за  1/4-финалите. На 12 февруари ще се играят мачовете от тази фаза на турнира.

 

Успешен се оказа денят и за юношеския отбор на Добруджа набор 95-96 г., който победи в контрола в Албена силната спортна школа на Констанцa с 36:26. Победата е втора за момчетата на Светослав Божков, който в петък отново победиха румънците в първата проверка между тях - с 45:34.

 

След 3 сезона и половина в Добруджа, водещият реализатор на тима Росен Колев ще продължи кариерата си в едно от най-силните първенства в света – в Германия. На два пъти с жълто-зеления екип Росен Колев спечели голмайсторски приз за най-много попадения в родната А група. В евротурнирите е отбелязал впечатляващите 46 гола за Добруджа в 8 мача, сред които историческите победи над литовския Драгунас и сръбския Пролетер. Многократно Росен Колев е заявявал в интервюта, че Добруджа разполага с най-невероятната хандбална публика в страната.