Трима опитаха да откраднат скрап от движещ се влак

Трима рецидивисти са задържани в момент на кражба на скрап от движещ се влак, съобщават от МВР.

Трима опитаха да откраднат скрап от движещ се влак

Служители на Районно управление "Транспортна полиция" /РУТП/ - София към Главна дирекция "Криминална полиция" /ГД"КП"/ задържаха трима мъже, докато разтоварвали скрап от движеща се влакова композиция на БДЖ. Задържането бе реализирано благодарение на навреме подаден от охранителна фирма сигнал и проведени светкавични полицейски действия.


 

Така служителите на реда спипали на местопрестъплението тримата криминално проявени и осъждани за множество кражби, измами и грабежи. К.М. /45 г./, П.П. /38г./ и Д.Д. /28г./ тъкмо сваляли поредното количество скрап от вагоните на влак, който се предвижвал по 23-ти коловоз на гара Подуене - Разпределителна в София. При последвалото претърсване на района полицаите установили, че тримата мъже вече били успели да разтоварят приблизително тон отпадъчно желязо от движещата се влакова композиция.


К.М., П.П. и Д.Д. са задържани за срок от 24 часа, като с прокурорско постановление мярката им е удължена на 72 часа. По случая е образувано бързо производство, работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.