Детелина Николова се срещна с президента Желю Желев

Посещението на първия демократично избран президент на Република България д-р Желю Желев е по покана на Кмета Детелина Николова. Президентът и неговата съпруга гостуват в Добрич днес за участие в кръглата маса „Език мой - мое Отечество" в рамките на VII – я Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка".

Детелина Николова се срещна с президента Желю Желев
Кметът Николова запозна д-р Желев и неговата съпруга с проектите, които общината изпълнява с европейско финансиране. Николова информира за националните литературни празници, които община Добрич подготвя по повод 125 години от рождението на голямата българска поетеса Дора Габе. Тази година община Добрич ще връчи за трети път националната литературна награда „Дора Габе”, учредена през 2002 година. Наградата удостоява автори със значителни художествени постижения в духа на посланията на Дора Габе и принос в националната литература.
 
В знак на уважение и признателност Детелина Николова подари на президента Желю Желев шестте тома с произведения на певеца на Добруджа Йордан Йовков. Развълнуваният д-р Желев изрази своите впечатления за промяната на Добрич и адмирира усилията, които полага кметския екип за развитието на града. Желев не пропусна да отбележи и възхищението си от поддръжката на парка, който по неговите думи е един от най – красивите и уютни паркове в страната.
 
p1010017_600