Нощните птици на Добрич

БДЗП и Художествена галерия организират работилница за деца и родители
"Нощните птици на Добрич".

Нощните птици на Добрич
На 18 май, събота, Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Художествена галерия – Добрич организират творческа работилница за деца и родители. Събитието е част от програмата на Нощта на музеите в Добрич.

Работилницата, наречена „Нощните птици на Добрич“, има за цел да запознае децата с най-ярките представители на нощните птици – совите. В Добрич се намира една от най-големите гнездящи групи горски ушати сови, което прави града ни важен за опазването на този и други видове сови.

Програмата на събитието включва работилница за сови и фенери от хартия и рециклирани материали. Детските творби ще бъдат изложени във временни арт инсталации в пространството пред сградата на галерията.

Работилницата включва две групи - до 12 деца.
Група 1: от 16:00 до 17:30 ч.
Група 2: от 18:00 до 19.30 ч.   

Заниманията са подходящи за деца на възраст над 4 години. Препоръчително е децата да бъдат с пълнолетен придружител.

На специален щанд на БДЗП посетителите на галерията ще имат възможност да научат повече за нощните птици. Ще бъдат изложени значки на емблематични за Добрич видове птици, лимитираното печатно издание „На среща с птиците на България“, „Атлас на гнездящите птици в България“ и други любопитни материали. Любителите на природата ще имат възможност както да се запишат, така и да подновят своето членство в БДЗП. Щандът ще бъде отворен от 16:00 до 22:00 ч.

Входът е свободен.