ВАС окончателно прекрати процедурата за строителен надзор на водния цикъл в Добрич

Със свое решение от днес, ВАС остави в сила решението на КЗК, което беше оспорвано от кмета Детелина Николова във висшата инстанция

ВАС окончателно прекрати процедурата за строителен надзор на водния цикъл в Добрич

Припомняме, че комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно Решение № Р-105/20.11.2012г. на кмета на община Добрич за класиране на участниците и обявяване на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Определяне на изпълнител на консултантска услуга за оценка на съответствието на инвестиционни проекти и упражняване на строителен надзор на обект „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в гр. Добрич- Фаза І: (1) „Реконструкция на водопроводната и канализационна мрежи на гр. Добрич”- Етап 1; (2)„Реконструкция и разширение на ПСОВ Добрич” и върна преписката на възложителя за прекратяване на процедурата. Още по темата вижте тук.



В законовия срок това решение на антимонополния орган е било обжалвано от общината пред Върховният административен съд. Днес магистратите излязоха с решение, че касационната жалба е неоснователна и оспореният акт на КЗК, като законосъобразен, следва да бъде оставен в сила. Решението на ВАС е окончателно. Пълният текст на решението вижте тук.