440 полицаи ще охраняват изборния процес в региона

В деня на вота в изборните помещение няма да бъдат допускани въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в изборните секции.

440 полицаи ще охраняват изборния процес в региона

В Областната дирекция на МВР Добрич е създадена необходимата организация за осигуряване нормалното протичане на Парламентарните избори на 12.05.2013 година.



Полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението са извършили охранителни обследвания на помещенията за съхранение на бюлетини, както и за местата за гласуване.


Изготвени са планове за охрана на обществения ред и сигурност. В охранителните мероприятия участват служители на Областната дирекция, пожарната и Гранична полиция.


Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили при транспортирането на бюлетините.

 

Общо 439 служители на МВР, ще осигуряват охраната на изборните секции и обществения ред още преди началото на вота и до края на изборния ден.


 В  добричката дирекция е създаден оперативен щаб, който е в постоянна връзка с всички институции  на местно ниво, които са свързани с протичането на изборния ден.