Две тенисистки от Добрич - с медали от международния турнир в Албена

В курорта Албена се провежда международният турнир по тенис за момичета и момчета до 8 и до 10 години, съобщават от пресцентъра на комплекса. В надпреварата участват близо 80 тенисисти от България, Румъния, Кипър и Турция.

Две тенисистки от Добрич - с медали от международния турнир в Албена
Известни са вече първите медалисти. При момичетата на „оранжев корт” Анастасия Николова от Тича излиза на полуфиналите срещу Лилия Енчева от Силистра, а Михаела Йорданова от Изида ще играе за място на финала срещу Росица Денчева от Плевен. На „зелен корт” четирите състезателки, които продължават напред са Валерия Бесова (Бургас), Катерина Димитрова (Локо 98, Пловдив), Радина Терзийска (15-40, София) и Марина Христова (Изида).

При момчетата на „оранжев корт” четвъртфиналните двойки са: Димитър Пенчев (Кристи, Дряново) – Димитър Михайлов (Тича, Вн), Ангел Ангелов (Елит, Вн) – Дамян Чучу (Румъния), Андрей Разван (Румъния), Никола Добрев (ПСК), Филип Петров (Кристи, Дряново) – Лука Преда (Румъния).
 
albena1_600 
 
Известни са вече и имената на осемте най-добри момчета на "зелен корт" след срещите от основната схема. В Първа група жребият отреди да бъдат: Илиян Жеков – (Горна Оряховица), Мирослав Ботев (Русе), Динко Динев (Бургас) и Дилян Султанов (Русе). Съперници във Втора група са: Георги Бинев (Елит, Вн), Ставрос Хадживарнава (Кипър), Виктор Дойчев (Изида) и Явор Томов (15-40, Сф).
 
Късно снощи домакините организараха прекрасно парти за участниците, в което аниматори проведоха щафетни игри, а за всички имаше фланелки и шапки от спонсорите Виваком и Изида. Кулинарите в курорта измайсториха огромна торта върху, която имаше тенис ракета от шоколад.

В следващите два дни най-добрите ще се борят не само за красивите купи и медали, но и за пътуване в чужбина и билети за супер турнир. Евродепутатът д-р Андрей Ковачев, под чиято егида са международните турнири в Албена, ще даде възможност на всички шампиони от основната схема да посетят Европарламента в Брюксел, а Българската федерация по тенис ще подари на финалистите билети за Турнира за шампионките в края на годината в София.

Всички отпаднали състезатели могат да се включат в утешителни турнири. Финалите в Албена са на 4 май. Ще бъдат раздадени 32 купи и медали, осигурени от кмета на община Балчик Николай Ангелов.
 
albena3_600_01