Бойко: Подслушват ме и в тоалетната; Емил Димитров: Структури в МВР изпълняват мокри поръчки

Бръмбаргейт продължава да е водеща тема и за неделните издания на всекидневниците

Бойко: Подслушват ме и в тоалетната; Емил Димитров: Структури в МВР изпълняват мокри поръчки

Подслушване.


„Стандарт":

Бойко: Подслушват ме и в тоалетната

"Знам, че и в тоалетна ме подслушват", обяви при обиколката си в Хасковско лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отказа да говори за аудиозаписите от дома му в Банкя, разпространени в петък. Подмина и въпросите за оставката на столичния градски прокурор Николай Кокинов с думите: "Не съм чул, когато чуя, ще кажа". Причината била, че напоследък не гледал телевизия, не четял вестници и не слушал радио. Освен това пуснал и забрана на колегите си от партията също да не го запознават с публикациите в медиите. Затова и не бил чул за оставката на Кокинов.


„Труд":

Президентът Плевнелиев: Писна ми от СРС!

Омръзна ми от СРС и бръмбари. Това беше реакцията на президента Росен Плевнелиев за изтеклия запис на разговори между бившия премиер Борисов, Николай Кокинов (б.р. - подалия оставка в петък градски прокурор на София) и Мирослав Найденов (б.р. - бивш земеделски министър).
"Не може повече да заливаме българските граждани със скандали, бръмбари и СРС", каза Плевнелиев на брифинг в президентството, което отвори врати в събота за граждани.

 

Обвинения.

„Труд":

Емил Димитров: Структури в МВР изпълняват мокри поръчки

"Чул съм, че в МВР има структури, които изпълняват мокри поръчки. Не мога да го докажа, но знам Цветанов колко е отмъстителен". Това заяви пред Нова телевизия бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, като поясни, че до него е стигала тази информация.
"Неслучайно съм изкарал семейството си от страната, защото имам предчувствие, че нещо лошо може да се случи с тях. Не съм част от никаква мафия, ако имаше нещо, Цветанов щеше да го извади отдавна. Една година цял отдел в ДАНС работи да намери далавери на Емил Димитров", каза още бившият гербаджия.
Той подчерта, че няма преки доказателства, но насочи съмненията си към вътрешния министър от кабинета "Борисов" Цветан Цветанов.


Вандали.

„24 Часа":

След дербито: 65 задържани, 8 автобуса и 3 трамвая потрошени

65 души бяха задържани след футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски" в столицата, информират от Фокус.
Нанесени са материални щети на 8 автобуса на градския транспорт и 3 трамвайни мотриси.
Около 20 фена на ФК "Левски" бяха свалени от автобус 72 при Испанската гимназия от полиция. Според първоначалната информация, фенове, които са се движили по тротоара покрай автобуса, са започнали да хвърлят предмети по автобуса, а пътуващи вътре други фенове са реагирали агресивно и са изпочупили стъклата.

 

Класирания.

„Стандарт":

Общината успокоява с мейл родители

Има надежда за детето ви за забавачка. Ще има още класирания и нови детски градини. Мейли с такова послание получиха няколко хиляди родители в София, които пиха по една студена чаша вода. Причината е, че над 14 000 хлапета изпаднаха от класиранията и ще чакат нов шанс за детска градина. Следващият жребий ще се тегли на 18 май, съобщиха от кметството.
"Уважаеми господине, детето ви не е класирано до този момент. Предстоят следващи класирания на 18 май, 1 юни и на 15 юни 2013 г. За 2013/2014 година Столична община предвижда строителство на 17 нови детски градини, което ще даде възможност да бъдат приети 1800 нови деца". Такива съобщения започнаха да валят в електронните пощи на родителите още в петък вечерта и вчера.