Станислав Илиев: Няма как да стоя, докато целят с опасни предмети хората от Добрич

Фенове на Дунав хвърляха камъни, бутилки и метални арматури към целия сектор за гости, в който имаше хора на 60-70 години, деца и жени; не мога да не се намеся в подобна ситуация, коментира Станислав Илиев - фен на Добруджа.

Станислав Илиев: Няма как да стоя, докато целят с опасни предмети хората от Добрич

В пресконференцията на изпълнителния директор на Добруджа Светослав Петров участваха и представители на жълто-зелената агитка, които обясниха какво се случи на дербито в Русе.


 

До тази 55-а минута въпреки огромния заряд агитките се държаха напълно цивилизовано и не е имало никакви обиди, обясни Станислав Илиев. 

 

Ние бяхме в клетката за гости, агитката на Дунав бе разположена на 100 метра от нас, а инцидентът стана точно до нашия сектор, ясно е кой при кого е отишъл, категорично всичко започна от десетина фена на домакините, коментира той. 

 

Когато започнаха да хвърлят предмети по добричлии, аз бях първият, прескочил оградата, казах им: "Нямате работа тук, връщайте се.", при което бях уцелен със запалка и към мен се насочиха с юмруци, каза Станислав.

 

В мач с подобен заряд е недопустимо на стадиона да има хора със стъклени бутилки, с камък или метална седалка в ръка, както ясно се вижда и от снимките, смята той. В Добрич това не може да се случи, категоричен е фенът на Добруджа.

 

Очакваното бе Дунав да е наказан при подобна слаба организация, от форумите и коментарите в Интернет се вижда, че и самите русенци признават, че мелето е било предизвикано от фенове на Дунав, коментира Станислав. Все още не мога да проумея защо ние сме наказани, допълни той.

 

Припомняме, че след боя между агитките в Русе, Добруджа бе санкционирана с лишаване от домакинство и глоба, а Дунав се размина само с финансова санкция.

 

Това се случва за първи път, от тук на сетне продължаваме както винаги до сега да подкрепяме отбора си без да търсим конфронтации със съперника, коментира още Станислав Илиев.

 

Той е на 26 години, с висше образование по "Счетоводство и контрол" и работи по специалността в една от най-големите и авторитетни фирми в града.