Позиция на Община Добрич относно протеста на работещите на пазара

По повод мирния протест на търговци от пазара и техни искания, представени от общинския съветник на БСП Владимир Калчев, Община Добрич заявява следното:

Позиция на Община Добрич относно протеста на работещите на пазара
"Кметът Детелина Николова не се нуждае от посредничеството на политически лидери от партии, за да разговаря и да се среща с граждани на Добрич. Вчера в Община Добрич се получи подписка - опровержение от търговци на кооперативния пазар с лице за контакти Снежанка Стоянова, в която търговците обясняват, че не са съгласни с действията на своите колеги и са принуждавани да се подписват под натиск и заплахи. Търговците, предоставили подписката твърдят че хората са подведени и техните искания в някои свои части са неправомерни и гонят лични интереси. По този повод Община Добрич заявява, че недоволствата на група търговци от пазара, подстрекавани от общинския съветник Владимир Калчев се дължат на груба манипулация от негова страна и стремеж за лична политическа изява.
Кметът на Добрич Детелина Николова е с отворено лице към проблемите на хората, но  не може да приеме гражданите да бъдат използвани за политически дивиденти. Затова Община Добрич през следващата седмица организира среща в залата на общината с търговците от пазара, без намесата на политически партии и техните лидери."
 
Община град Добрич