Румънски художник подреди изложба в Шабла

Изложба на картини, експонирани в Зеления образователен център, беше осмомартенския поздрав, който отправиха членовете на сдружение „Обединени за Шабла” към жените от общината

Румънски художник подреди изложба в Шабла
Автор на красивите пейзажи и графики е румънският художник, Йон Баланою, който гостува в Шабла по покана на Сдружението.
 
Той е познат на шабленските ценители на изобразителното изкуство от участието си с няколко платна в самостоятелната изложба на Александър Александров, представена миналата година, в навечерието на Деня на народните будители.
 
За румънския си колега, Александров разказа, че е роден през 1963 година, завършил е художествено училище в Констанца. В момента е преподавател в училище „Св. Андрей” в Мангалия. Има много самостоятелни и съвместни изложби. Участвал е в международни форуми на изобразителното изкуство. Един от последните е в град Варна миналия октомври, в поредното издание на Маратона на изкуствата - „От учителя с любов”, организиран от клуб „Приятели на Европа”.
 
Сред присъстващите на изложбата беше и проф. Райна Бърдарева, кмет на община Шабла. Тя приветства госта и изрази възхищението си от завладяващото излъчване на пейзажите, в които преобладава морската тематика, от картините с цветя и графиките с женски тела.
 
Йон Баланою сподели, че с радост излага в Шабла своите картини, които са израз на неговата душевност и които говорят вместо него.
 
Поздрав за Йон Баланою и публиката, бяха изпълненията на деца от клуб „Танцувай с мен” и мажоретния състав при Общинския детски комплекс в града.
 
Скали в Шабла
Скали в Шабла