"България на гражданите" - готови за предсрочните избори

Това заяви на пресконференция днес общинският председател за град Добрич Йордан Йорданов.

"България на гражданите" - готови за предсрочните избори

Той съобщи, че Движение България на гражданите вече има изградени структури във всички общини в нашата област. До 2 седмици ще бъдат одобрени местните ръководства в новите структрури в Добричко и те ще бъдат представени през март. Работи се за предстоящите предсрочни избори, готови сме за тях, съобщи Йордан Йорданов.


 

Това е втората зима в новата ни история, която ще има име - след виденовата зима, ще има и борисова, коментира Прошко Прошков - член на Националния съвет на Движение България на гражданите. Разлики има, Борисов не бе в толкова тежка ситуация, за да се стигне до тук, допълни той. Прошков отбеляза, че ГЕРБ оставя страната с 40 неприети ключови закони, включително такива, свързани с опазването на околната среда и застрояването на българското Черноморие. Той коментира, че Борисов е зарязвал всичко, което е правил досега.

 

"Най-неприятното за мен - не само като политик, а и като гражданин е, че ПП ГЕРБ от няколко дни започна да се държи като опозиционна сила, опозиционна вероятно на самата себе си. Това не е първият момент на шизофренично поведение както на лидера, така и на цялата партия", заяви Прошко Прошков.

 

Ние няма да яхваме гражданския протест, в момента политиците трябва да бъдат пасивни в добрия смисъл на думата и да чуят, коментира още той. ГЕРБ си организира протести със смс-и и обаждания, и София заприлича на "Фермата" на Оруел, заяви Прошков.

 

Той е категоричен, че Движение България на гражданите няма да участва в течащите в момента задкулисни договорки между партии и че няма вариант да влязат в коалиция с БСП.