Окончателно върнаха конкурса са строителен надзор на водния цикъл в начален етап

Върховният административен съд разгледа 3 жалби и потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията в частта му за връщане на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Реконструкция и рехабилитация на водопроводна и канализационна мрежи на гр. Добрич, Етап I" по Проект "Интегриран проект за подобряване на водния сектор в гр. Добрич- Фаза 1"

Окончателно върнаха конкурса са строителен надзор на водния цикъл в начален етап
Първата жалба е подадена от възложителя - кмета на Община Добрич. Втората жалба е от "Инжстройинженеринг" ЕООД, класиран на второ място в обжалваната процедура. Третата жалба е подадена от ДЗЗД Обединение "Аква - Билд".

ВАС преценява като неоснователни възраженията на жалбоподателите ДЗЗД Обединение "Аква - Билд" и кмета на община Добрич, за незаконосъобразност и необоснованост на обжалваното решение на КЗК.

Съдът оставя в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което е върната процедурата на етап разглеждане, оценяване и класиране на офертите на участниците.

Върховният орган обаче отменя решението на КЗК в частта, с  която е оставена без уважение жалбата на "Инжстройинженеринг" ЕООД и постановява окончателно процедурата по подбора да се повтори.