Община Добрич с готовност за нови инвестиционни проекти за 80 милиона лева

Община Добрич е с нов одобрен проект „Бъдеще за Добрич” за безвъзмездно финансиране по ОП „Регионално развитие”

Община Добрич с готовност за нови инвестиционни проекти за 80 милиона лева
Общата стойност на допустимите разходи възлиза на 549 960 лева. Това е финансов ресурс, който ще подпомогне Oбщината за следващия програмен период 2014 – 2020 г. Целта е през 2013 г. да се подготвят работни проекти за реконструкция и мерки за енергийна ефективност за 4 детски градини, 7 училища, залите „Добрич” и „Нели Божкова”. Предвидена е подготовка на проект за реконструкция и изграждане на парка „Свети Димитър”, намиращ се в квартал Балик – Йовково – Юг.
 
В резултат на тези дейности Община Добрич ще разполага с интегрирани проекти за реконструкция на 40 км. улична мрежа, включително тротоари, велотрасета, паркоместа, междублокови пространства, детски и спортни площадки. Обектите се намират в зоните за въздействие и ще бъдат част от интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Добрич.
 
Освен това, част от бюджета е предвиден за изработване на предпрокетно проучване за бъдещ проект за устойчив градски транспорт, включващ нова транспортна схема и финансов анализ за закупуване на нови транспортни средства. Като резултат от целия проект Община Добрич ще разполага с работни инвестиционни проекти на стойност около 80 милиона лева.
 
Това ще са готови предложения, които ще са подходящи за безвъзмездно финансиране от бъдещата ОП „Региони в растеж” и още през  2014 г. Община Добрич ще ги депозира в качеството си на директен бенефициент. С всички одобрени обекти по проект „Бъдеще за Добрич” можете да се запознаете в сайта на Общината www.dobrich.bg.