Песни на добричлия - включени в известна световна компилация

Огромно признание за таланта на наш съгражданин и поредното доказателство, че Добрич е музикалната столица на България - по едно парче на Nottich е включено в трите сборни албума Ethnostep, събрали най-доброто от този стил музика от цял свят.

Песни на добричлия - включени в известна световна компилация

Станислав ВеликовСтанислав Великов, известен с артистичния псевдоним Nottich, е на 21 години, от Добрич, от няколко години се занимава много сериозно с музика, като има издаден етно дъбстеп албум "Enter My World".


 

През миналата пролет немският лейбъл "Subbass Records" започва мащабен проект, наречен Ethnostep. В компилацията са подбрани най-добрите песни в този стил музика - комбинация от модерно електронно звучене и стари автентични етно мелодии от цял свят.

 

Посланието на идеята е просто - всяко кътче на земята крие своето очарование, а всяка различна култура е уникална и красива по свой собствен начин.

 

В сборния албум, наред с още 12 парчета от всички краища на планетата, е включена и песен на добричлията Станислав Великов.

 

Компилацията бързо добива огромна популярност в световен мащаб и логично е последвана от нови две, като третата излезе само преди дни. В тях също е включена по една песен на добричлията.

 

Станислав е единственият българин, участвал досега в компилациите Ethnostep.

 

И трите албума са достъпни са безплатно сваляне онлайн на ethnostep.org, като освен това има опция всеки желаещ сам да си избере цена, ако иска да подпомагне проекта.

 

Албумите могат да се поръчат и на CD носител, а интересът към тях е огромен.

 

Ethnostep 

 

Така Станислав успява да популяризира традиционните български етно мелодии и звука на типично родните музикални инструменти сред любителите на дъбстепа по цял свят.

 

Ethnostep