КЗК отменя 2 решения на Община Добрич и я заставя да плати 3 400 лева

В антимонополния орган са постъпили 2 жалби от участници в конкурса за строителен надзор в проекта за водния цикъл, според които решението на общинската комисия по избор на изпълнител е незаконосъобразно. Обединение „Рутекс- Про Консулт ЛД” и Обединение „Свеко- Водоканалпроект”, и двете от София, атакуват решение от 20-ти ноември м.г., подписано от кмета Детелина Николова.

КЗК отменя 2 решения на Община Добрич и я заставя да плати 3 400 лева
Първото обединение е отстранено от конкурса, защото, според общинската комисия не е представил оферта, която да отговаря на изискванията на възложителя. Вторият участник е класиран на второ място.

Комисията за защита на конкуренцията отменя като незаконосъобразно Решение № Р-105/20.11.2012 г. на кмета на община Добрич за класиране на участниците и обявяване на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Определяне на изпълнител на консултантска услуга за оценка на съответствието на инвестиционни проекти и упражняване на строителен надзор на обект „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в гр. Добрич- Фаза І: (1) „Реконструкция на водопроводната и канализационна мрежи на гр. Добрич”- Етап 1; (2) „Реконструкция и разширение на ПСОВ Добрич”. Комисията връща преписката на възложителя за прекратяване на процедурата и възлага на Детелина Николова направените по производството разноски от двете обединения – по 1 700 лева на всяко.

Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.