Започва публичното обсъждане на бюджета на Добрич

Община Добрич обявява публичното обсъждане на отчета на бюджета за 2012 г. и на проекто–бюджета за 2013 г. от днес.

Започва публичното обсъждане на бюджета на Добрич
Материалите за публичното обсъждане се получават в Центъра за услуги и информация на гражданите и са публикувани на интернет страницата на общината www.dobrich.bg. На тел. 600 416 и 600 001 вътр. /258/, на електронния адрес priemna@dobrich.bg гражданите и бизнес-средите на Добрич могат да предлагат своите идеи, мнения и предложения за проекто-бюджет'2013 и отчета на бюджет’2012. 
 
Тази година публичното обсъждане ще премине през два етапа:  
I етап – Обсъждане на проекто-бюджета и отчета с бизнес-средите, НПО, граждани, хора с увреждания и пенсионери -   04. 02. 2013 г. – 16. 00 часа – Голяма заседателна зала на Община град Добрич
II етап – Обсъждане на проекто–бюджета и отчета с младежки организации – 05. 02. 2013 г. - 16. 00 часа – Голяма заседателна зала

Публичното обсъждане на проекто-бюджета на Община град Добрич се организира за петнадесети пореден път. Съгласно промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за общинските бюджети от 2004 г. е въведено като задължителен етап при формиране, изпълнение и отчитане на бюджета. За постъпилите предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде приложен като неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му от кмета на общината за разглеждане от общинския съвет.

Община град Добрич кани всички граждани, които се интересуват как ще се изразходват общинските средства и по какъв начин могат да осъществяват контрол, да вземат участие или да се обадят на посочените телефони.