Ученичка от Оброчище е задържана за пласиране на ганджа във Варна

След проведени оперативно-издирвателни действия на 22 януари около 16,50 ч. са задържани две лица, разпространявали наркотици във Варна.

Ученичка от Оброчище е задържана за пласиране на ганджа във Варна

Й. В. - на 20 години, от Варна, е задържан на бул. “Христо Ботев”. В колата му е намерена и иззета кутия от цигари с четири топчета марихуана с тегло малко над 2 гр.


 

На кръстовището на улиците “Кракра” и “Никола Кънев” е задържана С. И. Тя е на 18 г., ученичка във Варна, от село Оброчище, община Балчик, живееща в стая под наем на територията на Първо РУП Варна. При задържането й тя изхвърля до себе си специфично сгънато топче със зелена тревиста маса, със специфичен мирис на марихуана. В дамската й чанта са намерени още две такива топчета. След последвало претърсване в жилището на момичето е намерена и иззета торбичка със зелена тревиста маса със специфичен мирис и електронна везна. Общото количество наркотици е над 7 гр.

 

Задържана е за 24 ч., по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Варна. Работата по разследването продължава.