Със 7 одобрени проекта за строителство и социални дейности стартира годината Тервел

През 2013 година Община Тервел ще работи по седем проекта, които са с фокус строителни дейности и по други 4 проекта за младежки дейности, социални услуги и заетост.

Със 7 одобрени проекта за строителство и социални дейности стартира годината Тервел
Общо за строителни дейности общината ще ползва 22 684 000 лв. по вече одобрени проекти от Европейски фондове – 15 000 000 лв. за ВиК инфраструктура в Тервел по Оперативна Програма „Околна Среда”, 1 000 000 лв. за медицинския център в града, по Оперативна Програма „Регионално развитие”, 6 684 000 по общо 5 проекта по Програма за развитие на селските райони – 2 по мярка 321 и 3 в МИГ Тервел-Крушари. Допълнително е осигурено финансиране от Фонд „Козлодуй” за саниране на читалищната сграда в Тервел. Отново извън ангажиментите, които общината има по своите проекти, през 2013 г. тя трябва да проведе процедура за избор на изпълнител и да започне да строи претоварната станция в Тервел към бъдещото регионално депо в Добрич.

Проектите за заетост, социални и младежки дейности са общо 4 – три по Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси” и 1 от Фонд „Социална закрила”.

През 2013 ще се подготвят още 4 проекта за кандидатстване в МИГ Тервел – Крушари и 1 за заетост. Допълнително всички обществени поръчки за строителство включват ангажимент към избрания изпълнител за назначаване на безработни лица от общината, които да участват в изпълнението на обектите.