За младите славейковци Коледните празници продължават

Лошото време на успя да осуети планиран празник, подготвян за Рождество и по формулата "по-добре късно, отколкото никога", славейковци проведоха благотворителен бал в полза на деца с увреждания

За младите славейковци Коледните празници продължават
Отложеният заради лошите климатични условия коледен благотворителен бал на малките „зайци” от 8 а клас на СОУ „П.Р.Славейков” премина с бляскав успех. 
 
Основната му цел беше забавление за съучениците им от реномираното добричко училище и събирането на средства за подпомагане на болни деца с увреждания, подпомагани от сдружение „Св. Мина”. Събраната сума беше предоставена на г-жа Йорданка Христова – родител на болно дете.

Самият бал беше феерия от смях и игри. В него активно участие взеха и по-големите ученици от езиковите паралелки. Скечове из живота на младите славейковци, спортни и бални танци, песни, поемани масово от публиката.

С известно закъснение пристигна Дядо Коледа – този път на велосипед. Придружаваха го джуджетата - но пеша. И, разбира се – една свежа Снежанка, тип модерна блондинка. Те донесоха много подаръци, разпалиха учениците за нови игри и забавления.

Накрая домакини и гости взеха активно участие в избора на Мис и Мистър Коледа. Титлата, заедно с награди, получиха най-пъргавите в танците – любимецът на седмокласничките Атанас от 10 а клас и 6-годишната Дария.

На финала малките осмокласници почетоха любимата си класна Сийка Колева с огромен букет цветя.

А след официалното закриване празникът продължи неофициално – отново с танци, песни, импровизирани игри.
 
img_14401_600
 
img_14171_600
 
img_14491_600 
 
Текст и снимки:
Мила Милчева и Светлозара Стефанова  - 8а клас