Волен Сидеров: Касим Дал е доста по-опасен за България от Ахмед Доган

Касим Дал е доста по-опасен за България от Ахмед Доган. Той има директни връзки с турските служби и със съмнителни турски бизнес кръгове и най-опасното - с истински фундаменталисти. Това заяви в предаването „Денят започва" на БНТ лидерът на партия „Атака" Волен Сидеров. Според него, има вероятност Дал да се опита да направи партия.


Волен Сидеров: Касим Дал е доста по-опасен за България от Ахмед Доган
 

„След вота на доверие наистина ще настъпи успокоение на страстите, тъй като целта беше Цветан Цветанов да бъде отстранен. След като се видя, че Цветанов няма да бъде отстранен, настъпи снижаване на страстите. Това не означава, че няма да има нови интриги и компромати", коментира Волен Сидеров. По думите му, този вот показа и това, че има преразпределение на пространството в парламента. Синята коалиция вече ясно и категорично е на страната на БСП и ДПС, смята лидерът на „Атака" и добави още: „Иван Костов отговаря на услугата на Георги Първанов. Синята коалиция нямаше да влезе в парламента, ако беше минало предложението, направено от Яне Янев, да се сложи бариера от 8% за коалиции. Това го върна Георги Първанов. Той го върна с една единствена грижа - не за БСП и Коалиция за България, а за сините. Това беше очевидно. Костов сега връща жеста, започвайки удари срещу кабинета, който е обещал да подкрепи. За мен в това няма нищо нелогично. За поведението на РЗС е ясно - те спасиха Първанов от импийчмънт". Когато се подкрепя вота, маските падат, допълни той.


 

Сблъсъкът между Борисов и мен беше в рамките на кметските избори за София, когато имаше особено напрежение, припомни Волен Сидеров. Той добави: Когато става дума за интереса на страната, аз не мога да се разсърдя на българския избирател. За страната това управление беше посочено от хората. Когато виждам, че Бойко Борисов се е нагърбил истински, не мога да не го подкрепям, категоричен е Сидеров и добави: „И човешки виждам амбиция, която трябва да подкрепя". По думите на лидера на „Атака", Бойко Борисов е разбил статуквото. Отправяли сме и критики към правителството, отбеляза Сидеров, но според него за някои теми е нужно време, за да се осмислят от ГЕРБ.

 

Относно изказването на президента, че не е перспективно и не е престижно от гледна точка на европейското присвъствие на България стабилността на кабинета да се крепи само и единствено на „Атака", Волен Сидеров коментира: Хвърлена фраза, в която няма логика, но в нея има злоба, има негативизъм спрямо една политическа сила. Първанов може би ще слезе от сцената безславно, смята Волен Сидеров и добави, че Първанов беше избран с цигански и турски гласове. Човек, който е на лов, когато гори влак, човек, който слага чадър над олигарси, да говори за престиж, е нелепо.

 

Нямам проблем да участвам в изборите за президент, каза още Волен Сидеров. Нашите очаквания са „Атака" да има самостоятелна кандидатура. Това не означава да играем сечено на ГЕРБ или да тръгнем да ставаме опозиция, подчерта също той.