Хванат с ганджа остава в ареста

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 27-годишния Севен М. К. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по бързо полицейско производство за това, че 13.12.2012 г. в град Добрич е придобил и държал канабис.

Хванат с ганджа остава в ареста

Същия ден Районен съд – Добрич му е наложил най-тежката мярка за неотклонение и Севен обжалва този акт.

Двамата му адвокати настояват, че задържането под стража спрямо него не е необходимо и молят мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека. Проведени били всички процесуални действия на този етап на разследването и подзащитният им е признал вината си. Те посочват, че намереното в него количество наркотик е минимално.


Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич се противопостави на искането. Той обърна внимание, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Севен е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено престъпление и е извършено в изпитателния срок на условна присъда. Севен търпи и наказание пробация, наложено му с друга присъда.


Окръжен съд – Добрич като взе предвид доказателствата по делото и становищата на страните, потвърди наложената на Севен мярка за неотклонение.

Определението на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.

Севен има основно образование, безработен е, осъждан.