Коледен подарък за побратимения град Саратов от децата на Добрич

Изложба – подарък за Коледа и Нова година за побратимения град Саратов подготвиха децата от художествените школи към Общински младежки център „Захари Стоянов”.

Коледен подарък за побратимения град Саратов от децата на Добрич
Идеята се осъществява в рамките на културния обмен между побратимените общини Добрич и Саратов. Целта на инициативата е запознаване на подрастващото поколение с бита и културата на градовете-партньори. Предвижда се инициативата да е двустранна и да продължи и през следващите години. Рисунките са подготвени в няколко етапа от 41 деца и младежи на възраст от 5 до 18 години от Детска школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова, Школа „Компютър арт” с ръководител Светла Симеонова, Детско ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара” с ръководители Стела Славова и Даринка Стаматова и Детска школа по изобразително изкуство „Палитра”.
 
Децата са рисували изгледи от руския град Саратов, които са намерили в тематични брошури и Интернет. Сканирани копия на рисунките са  изпратени в Саратовския електронен вестник „Саратовинформ” и ще бъдат публикувани в подходяща форма. Добричлии ще могат да се запознаят с творчеството на децата във Фотогалерията на Официалната електронна страница на Община град Добрич – www.dobrich.bg.

Община Добрич изказва сърдечни благодарности на децата и младежите от всички школи, които взеха участие в инициативата, за ангажираността, активността и старанието, с които са подготвили прекрасни и запомнящи се рисунки.
 
maria_luiza_marinova_12let_600