Откриват Център за граждански инициативи

В рамките на проект „Активни граждански общности чрез читалищата в България”, който приключва, беше създаден Център за граждански инициативи „Агора – Добрич”, който се открива официално от 17.30 часа, във фоайето на концертната зала на НЧ "Йордан Йовков - 1870 година".

Откриват Център за граждански инициативи
Основната му цел е да подпомага местното общество в неговото развитие и облагородяване на градската среда. Първите практически стъпки на центъра са подобряване на екстериора пред фоайето на концертната зала на читалище „Йордан Йовков”, в което досега са се включили над 80 доброволци и ще продължи през пролетта с озеленяване и поставяне на градинска мебел. Срещите на ЦГИ ще се провеждат там през топлата част на годината.

Друга инициатива е създаването на обществен фонд за подпомагане на болни деца, чийто идеен носител е сдружение „Свети Мина”. Фондът ще се учреди тази вечер.

Припомняме, че проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. Общата стойност на проекта е 16 010 лв., собствения приход на читалището – 8 510 лв. За облагородяване на пространството между читалището и кукления театър са изразходвани 5 900 лв.

ЦСИ „Агора – Добрич” ще продължи работата си с издръжка от читалището, съобщи Галина Николова – координатор на проекта. Всеки активен гражданин, с добра идея за развитие на Добрич, може я сподели с представител на агората, всяка сряда между 17 и 18 часа, във фоайето на концертната зала на читалището. Центърът се явява и медиатор между гражданите и различните власти.