Наградиха млади успешни математици

Специални награди и парични премии получиха днес деца, които са постигнали високи резултати на Нацоналния математически турнир „Иван Салабашев”

Наградиха млади успешни математици
Третокласникът Георги Петков от ОУ „Христо Ботев”, събрал най-много точки в състезанието, получи голямата награда от 100 лева, осигурена от преподавателят по математика Димитър Сивков.

Във всички възрастови групи бяха наградени по 3 деца, заели съответно призовите места. Паричните премии за първенците са по 60 лева и по 50 и 40 лв., съответно за второ и трето място

Общо 470 ученици от областта са се включили в тазгодишното издание на турнира, съобщидиректорът на ЧПГ „Леонардо да Винчи” Нели Господинова. По-голямата част от наградния фонд е осигурен именно от гимназията, която се стреми да поощри стремежа на децата към познание.

В тази връзка гимназията учреди две специални награди за четъртокласничката в у-ще „Хр. Ботев” Неда Колева и седмокласничката от ОУ „Хан Аспарух” Бетина Станева – 50% намаление в таксата за обучение през следващата година в гимназия „Леонардо да Винчи”.
 
pc150062_600